2022. aasta viis popimat pilditöötlusäppi nii algajale kui profile

Foto: Shutterstock.

Kes meist ei sooviks muljetavaldavaid pilte teha või ise fotol kena välja näha? Eriti tore on pildid enne sotsiaalmeediasse postitamist elusamaks ja ilusamaks muuta. Fototöötlusrakenduse kasutamine aitabki fotosid hõlpsasti redigeerida ja võimaldab kvaliteetseid pilte luua. Anname siinkohal väikese ülevaate, millised on kõige populaarsemad äpid ja miks neid armastatakse.

VSCO

VSCO pole mitte ainult üks parimaid fototöötlusrakendusi, vaid sellega on mugav oma pilte ka jagada. Esmapilgul torkab silma VSCO disain – peamenüü on puhas ja selge ning tööriistad on kujundatud lihtsate ja arusaadavate ikoonidega.

VSCO kaamera funktsioonid on muljetavaldavad. Sel on sisseehitatud täiustatud kaamerarakendus, millega saab pildistada ka käsitsi: reguleerida fookust ja säritust, vahetada kolme välgurežiimi vahel, lubada ruudustikud tasakaalustatud kompositsiooni jaoks ja valida liidese värvi.

VSCO-l on sisseehitatud kaamera, mida saate käsitsi seadistada ja kasutada selliste funktsioonidega nagu säriaeg, ISO, valge tasakaal ja käsitsi teravustamine.

VSCO pakub kahte meetodit – eelseadete rakendamist või käsitsi reguleeritavate tööriistade kasutamist. VSCO-l on kokku kümme eelseadistust, mis võimaldavad fotosid kiiresti ja lihtsalt töödelda. 

Kui teile meeldib tõsine toimetamine, võite kasutada käsitsi reguleerimise tööriistu. Reguleerimistööriist võimaldab kärpimist, säritust, selgust, kontrastsust, teravust, sirgendamist, küllastust ja varjude salvestamist. Fotoparandaja saab reguleerida fotodel oleva filtri tugevust. 

VSCO fotorakendusega on kaasas ka fotode jagamise platvorm ja juurdepääs VSCO fotograafia kogukonnale. Selle platvormi kaudu saate jagada oma fotosid, sirvida teiste fotograafide pilte ja arutada fotograafia teemadel. VSCO on kahtlemata üks parimaid iPhone’i fotorakendusi ja see töötab sujuvalt ka Androidis.

InstaSize

Võiks öelda, et InstaSize’i puhul on tegemist fototöötleja parima sõbraga. Selles on ühendatud palju funktsioone ning on loodud “kõik ühes” fototöötlusrakenduseks. See on saadaval nii IOS-i kui ka Androidi jaoks.

Lihtsalt tajutava disainiga InstaSizes’is on mugav navigeerida. Olenemata sellest, kas oled esmakordne fototöötleja või täiskohaga ilublogija – kaunid fotod on kõigest mõne puudutuse kaugusel.

Rakendusel on enam kui sada filtrit, suuruse muutmise võimalused kiireks kärpimiseks (lood, bännerid jne), enam kui kümme fotode reguleerimise tööriista (heledus, kontrastsus, teravus jpm), kuus retušeerimise tööriista (valgendustööriist, plekkide eemaldaja, sära tugevdaja jpm). InstaSize võimaldab teha ka videotöötlust, hinnata ja parandada oma videosisu tonaalsust.

Äpi abil saab lihtsa vaevaga oma piltidest kollaaže moodustada ning pilte tekstiga varustada, tekstiredaktoris on valida üle kahekümne fondi hulgast. Lisaks saab luua liikumisi ja staatilisi üleminekuid, rakendusel on veebilugude funktsioon ja juurdepääs Unsplash fotopangale.

Movavi Picverse

Movavi Picverse’iga saavutab isegi algaja professionaalse välimusega tulemuse, liides on lihtne ja pakutavaid valikuid rohkelt. Rakendus on suuresti värvide sorteerimise tööriistadele ja kunstilistele efektidele fokusseeritud, mis aitavad efektseid atmosfäärifotosid luua. Olemas on hägustamise tööriist, et varjata mitte kõige ilusamat tausta või lisada oma portreedele salapära.

Movavi Picverse’i abil saab hõlpsasti fotosid sotsiaalmeedia jaoks kohandada tänu valmis kärpimise eelseadetele (nii Instagrami, Facebooki, Pinteresti, Snapchati ja Twitteri), aga ka muude universaalsete tüüpide (3:4, 16:9 jne) jaoks. Kuigi rakendus on praegu mõeldud vaid fotode redigeerimiseks, lisatakse sellele ka videotöötlusfunktsioon.

Movavi Picverse on parim fototöötlustarkvara algajatele kasutajale oma neljasaja efekti ja tekstuuriga, mis annavad piltidele erilise sügavuse. Kärpimis-, pööramis- ja ümberpööramistööriistad aitavad hõlpsasti pildi kompositsiooni reguleerida.

Olemas on värvide käsitsi sorteerimise tööriistad (heledus, kontrastsus, säritus, küllastus ja temperatuur), teravuse suurendamine uduste piltide jaoks ning täielik või punktide hägustamine (rakendada saab radiaalset või lineaarset hägusust, siluda kogu pilti või renderdada vaid mõnda detail) Ühe klõpsuga on võimalik jagada fotosid populaarsetesse suhtlusvõrgustikesse. 

Google Snapseed

See on üks parimatest fototöötlusrakendustest, mis sobib nii kogenud kui ka amatöörfotograafidele. Snapseed on Google’i poolt välja töötatud professionaalne fototöötlusrakendus neile, kes otsivad parimat Android Photoshopi laadset fotorakendust. Rakendus on tuntud oma võime poolest redigeerida ka RAW-pilte. Kuna nutitelefonid on nüüd võimelised jäädvustama RAW-kujutisi, on oluline nende õige redigeerimine heas rakenduses. 

Kuigi sellel pole kõiki Photoshopi funktsioone, on enamik rakenduse juhtnuppe ja redigeerimise protsesse sarnased. Mõned Snapseedi silmapaistvad funktsioonid on tervendav pintsel, struktuurimuutja, HDR, perspektiiv jne. Selle fototöötlusrakendusega on lihtne oma stiili eelseadistusena salvestada. Fotoefekte ja filtreid saab täpselt redigeerida, mis annab kasutajatele rohkem kontrolli soovitud tulemuse saavutamiseks. 

Snapseedi peamine eesmärk on piltide redigeerimine, kuid see toetab ka piltide jäädvustamist iOS-i nutitelefonides. Snapseedil võib olla kaamerapiirang, kuid redigeerimiseks on sellel hulk funktsioone: Pea kolmkümmend filtrit ja tööriista piltide, näopooside, glamuurisära ja topeltsärituse häälestamiseks ning võimalus fotodele teksti kirjutamiseks. 

Snapseedis redigeerimise ainsaks puuduseks on selle žestipõhised tööriistad, mida esmakasutajatel võib olla üsna keeruline kasutada.

Adobe Lightroom mobiilile

Adobe Lightroom on üks parimaid fototöötlusrakendusi professionaalsetele fotograafidele, kuna see on ainus, mis võimaldab vaadata, redigeerida ja korraldada suurt hulka pilte.

Rakendusel on sisseehitatud kaamera funktsioon, mis võimaldab teha RAW-vormingus pilte läbi nutitelefoni, muuta saab säritust, ava ja kasutada muid funktsioone. Rakendusel on ka filtrid erinevate efektide lisamiseks, mida saab piltide redigeerimisel ühe puudutusega rakendada.

Olemas on funktsioonid, nagu tervendav pintsel, valikulised kohandused, pilvesalvestus, DSLR-fotode RAW-kujutise redigeerimine ja palju muud. 

Redigeerimine Lightroomi mobiiliversioon pakub laias valikus eelseadistusi ja tööriistu – alates lihtsatest kuni täiustatud parandus- ja reguleerimistööriistadeni. Navigeerimisel saab selle eelseadeid ja mõnda tööriista kasutada vaid korra eelseadeid puudutades.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.