Apple

Miks peaksid AirDropi sisse lülitama ainult kasutamise ajaks?

ipad-iphone6-ios9-airdrop-hero.jpg

Rubriiki toetab

Apple pakub mugavat võimalust iPhone’ide vahel suhelda läbi AirDropi funktsiooni. Selle abil saad kiirelt ühendada oma telefoni teisega ning jagada pilte ja muud sisu. Kahjuks on ka neid, kes seda võimalust pahatahtlikult ära kasutavad.

Mashable kirjutab, et juba 2019. aastal läbi viidud uuringust selgus, et AirDropi funktsiooni kaudu on võimalik teada saada nii teiste telefoniomanike telefoninumbrid kui ka e-posti aadressid. Need andmed saadakse kätte räsikoodist, mida seadmed omavahel suhtlemiseks kasutavad.

Selleks, et end turvalisemalt tunda, lülita AirDropi funktsiooni oma telefonis välja ning aktiveeri ainult selleks ajaks, kui on vaja kellelegi andmeid edastada või neid ise vastu võtta.

AirDropi funktsioonile pääsed ligi ka kiirvalikute alt. Ka sealt saad määrata, kellega oma sisu soovid jagada.

AirDropi funktsiooni saad sisse ja välja lülitada menüüst Settings -> General -> AirDrop. Seal antakse ette kolm valikut: luua ühendus kõigi ümberkaudsete iPhone’idega, ainult nende omanike seadmetega, kelle kontaktandmed on telefoni salvestatud, või teenus täielikult välja lülitada.

Kõige mõistlikum on lülitada välja valik “Everyone”, et võõrad ei saaks sulle kahtlast sisu edastada.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Telli Geeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate olulisematest Geeniuse teemadest.