2017 aasta popimad säutsud Twitteris: Barack Obamast sai ette mees, kes tahtis tasuta kananagitsaid

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Mis on maailmas kõige olulisem? Toit, teised inimesed ja poliitika. Vähemalt nii lähtub sellel aastal kõige populaarsemate Twitteri postituste edetabelist.

Twitter on avalikustanud edetabeli kõige populaarsemate postitustega, mis said enim jagamisi ehk retweete. Nimekirjas figureerib nii poliitilisi sündmusi, terroriaktidest vapustatud maailma reaktsioone, kuid ka üks toidutellimus. Ilma pikema jututa, siin on top 10.

1. Kananagitsate tellimus

“Mitu jagamist peaks inimene saama, et saada tasuta aasta otsa kananagitsaid süüa?”

Sellise küsimuse esitas Nevada teismeline Carter Wilkerson kiirtoidurestoranile Wendy’s. Firma vastas talle, et 18 miljonit jagamist. Carter võttis asja tõsiselt ja ei loonud ainult aasta jagatavaimat postitust. vaid ka lõi Twitteri rekordi kõige enam jagatud postituse osas. Noormees esines ka mitmes telesaates ning pälvis üldist elevust mujal sotsiaalmeedias, saades Twitterilt näiteks endale kinnitatud konto märgi.

2. Barack Obama vastus Charlottesville sündmustele

Suvel puhkesid vägivaldsed kokkupõrked paremäärmuslaste ning vastumeeleavaldajate vahel Virginia osariigis asuvas Charlottesville’is. Rahutuste käigus sõitis rahva sekka ka auto, mille tõttu hukkus üks ning vigastada sai palju inimesi. Twitteris võttis sündmuste kohta sõna ka USA ekspresident Barack Obama, jagades oma tundeid läbi Nelson Mandela sõnade ning foto, kus ta naeratab aknast välja piiluvatele põnnidele.

Fotost sai kiiresti Twitteris enim laike saanud postitus, edestades Ariana Grande postitust peale Manchesteri terrorirünnakut.

3. Pennsylvania osariigi ülikooli rahakogumine houstoni tarbeks

Orkaan Harvey tõi kaasa mitmeid purustusi. Selleks, et purustuste all kannatajaid veidi aidata, tegi Pennsylvania osariigi ülikool annetuskampaania, mille üks osa oli Twitteris, kus iga jagamise pealt annetati Houstonis orkaani alla jäänutele 0,15 dollarit.

4. Ariana Grande reaktsioon Manchesteri kontserdi järgsele terrorirünnakule

Kevadel toimus Manchesteris just peale Ariana Grande kontserdi lõppu plahvatus, mis viis endaga 22 fänni elu ning tõi vigastused 59 inimesele. Ariana Grande postitus juhtunule oli lühikest aega Twitteris üks enam laigitud postitus.

https://twitter.com/ArianaGrande/status/866849021519966208?

5. Barack Obama viimane postitus presidendina

USAs toimusid presidendivalimised ja ehkki uus president Donald Trump on Twitteris enam kui aktiivne, ei ole t esikümnesse pääsenud. Ekspresident Barack Obama on aga lausa kaks korda. Järjekorras viies on tema tänupostitus presidendiks oldud aastate eest.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.