2019. aasta nutilinnaks valiti Stockholm

Foto: Scanpix/Reuters/Bob Strong.

Barcelonas toimunud nutilinnade üritusel Smart City Expo World Congress (SCEWC) pälvis 2019. aasta nutilinna tiitli Rootsi pealinn Stockholm.

Kolme päeva jooksul tõi üritus kokku inimesi üle 700 linnast, 1010 külastajat ja üle 400 esineja. Üheksandat korda peetud SCEWC tõi tänavu kokku 24 000 osalejat ehk 15% rohkem kui möödunud aastal.

Kohtunike sõnul paistis Stockholm teiste kandidaatide seast välja just oma strateegia tõttu, milleks on innovatsiooni, avatuse ja ühenduvuse abil nutika ja omavahel ühendatud linnaruumi loomine, et parandada nii linna ärikeskkonda kui ka elamistingimusi.

Iga-aastasel rahvusvahelisel suurüritusel jagati auhindu nii kõige muljetavaldavamate uuenduslike projektide kui ka initsiatiivide eest. Lisaks peaauhinnale jagati tiitleid ka juhtimise ja finantssektori, mobiilsuse, linnakeskkonna, digitaalsete uuenduste ja uuendusmeelsete ideede valdkondades.

Näiteks mobiilsuse valdkonnas pälvis esikoha Boliivia linna La Paz. Nimelt on linnas transpordifirma Mi Teleférico poolt juhitud ühistranspordivõrgustik, mille sarnast naljalt mujalt maailmas ei leia. Arvatavasti maailma suurim köisraudteevagunitest koosnev ühistranspordivõrgustik hõlmab 10 erinevat marsruuti pikkusega 31,6 kilomeetrit ja läbib 37 eri peatust.

Loe teiste osalenud linnade ja projektide ning võitjate kohta lähemalt siit!

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.