2016 oli Apple’i rakendustepoe jaoks rekordiline aasta

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
imac-apple-mockup-app-38544.jpeg

Apple’i sõnul oli 2016. aasta nii ettevõtte kui ka App Store’i jaoks rakenduste arendajate jaoks hea aasta, kuna rakendustepoodtegi rekordilise 20 miljardit dollarit käivet. Selline summa aitas Apple’il kasvu jätkata vaatamata sellele, et iPhone’ide müüginumbrid langesid, kirjutab The Wall Street Journal.

Neljapäeval avaldatud andmetest selgub, et kokku teenis Apple App Store’i pealt 28,5 miljardit dollarit käivet, millest 8,5 miljardit jätab firma vahendustasuna endale ja ülejäänud maksab välja äppide tegijatele.

2015. aastal teatas Apple oma App Store’i müüginumbrite kohta vaid seda, et kokku teenis ettevõte müügist üle 20 miljardi käivet, mis tähendab, et arendajatele jäi ligikaudu 14 miljardit ja Apple’ile endale 6. Need numbrid näitavad ligikaudu 40-protsendist kasvu 2016. aastal, mis on õunafirmale kindlasti meeltmööda.

Varasemalt on rakenduste müügi kasv App Store’is olnud tingitud lihtsalt sellest, et üha suurem hulk inimesi ostabendale iPhone’e. Samas nüüd, kus iPhone’ide müük enam pidevalt ei kasva, tuleb käibe kasv Hiina turult, kus varasemaltApp Store’ilepandud piirangud leevenevad, agaka uute mängude müügist nagu Super Mario Runs.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.