2022. aasta Aasia mängudel hakkavad sportlasi ja külastajaid sõidutama robottaksod

Fotod: DeepRoute

Rahvusvaheline isejuhtivate sõidukite tehnoloogia pakkuja DeepRoute ning Hiina autotootja Geely Technology Groupi tütarettevõte Cao Cao Mobility teatasid, et alustavad koostööd Cao Cao isejuhtivate robottaksode arendamisel. 

Isejuhtivad sõidukid võetakse prognooside kohaselt kasutusele Hiina linnas Hangzhousis toimuvatel 2022. aasta Aasia mängudel. 

Ettevõtete poolt loodud süsteem pakub sõidukitele kõiki 4. taseme isejuhtiva tehnoloogia jaoks vajalikke komponente: HD kaardistamine, tajumine, planeerimine, kontrollimine, simulatsioonisüsteem ja pilvetehnoloogia.

Isejuhtiva sõiduki õhukeses veekindlas katuseboksis on seitse DeepRoute-Vision-kaamerat, kolm LiDAR-andurit, kahe GPS-antenniga ülemaailmne navigatsioonisatelliitide süsteem ning muud täiustavad andurid. 

Autol ei puudu ka sisseehitatud 5G võrgu tugi, mis võimaldab operaatoritel sõiduki juhtimine vajadusel üle võtta. Lisaks on 5G võrgu toe olemasolu hädavajalik tulevikus, et sõidukid saaksid omavahel võrgus suhelda. 

Isejuhtivad robottaksod hakkavad 2022. aasta Aasia mängudel transportima sportlasi ja külastajaid turvaliselt ja tõhusalt sündmuskohtadele.

DeepRoute’i asutas meeskond, kes on toonud tehnoloogilisi uuendusi mitmesse suurde ettevõtesse, nagu näiteks Google, Microsoft ja Ford. Ettevõte tegutseb uurimiskeskustes, mis asuvad Shenzhenis ja Pekingis. 

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.